اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 23, 2022
13:13 جمعه، 1ام مهرماه 1401
کد خبر: 139087

۲ فضانورد عربستان با کپسول شرکت “اسپیس ایکس” به فضا می‌روند

سه منبع خبری آگاه اطلاع داده‌اند که عربستان سعودی، قراردادی را با شرکت "آکسیوم اسپیس" منعقد کرده است مبنی بر این که دو فضانورد را با کپسول فضایی شرکت "اسپیس ایکس" به "ایستگاه فضایی بین‌المللی" بفرستد.
 
به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، عربستان سعودی قصد دارد دو فضانورد را با یک کپسول فضایی شرکت "اسپیس ایکس"(SpaceX) به "ایستگاه فضایی بین‌المللی" (ISS) بفرستد تا روابط خود را با شرکت‌های فضایی خصوصی آمریکا تقویت کند.
 
 
سه منبع خبری که به طور ناشناس صحبت کردند تا درباره خدمه این ماموریت قبل از اعلام رسمی آن اطلاع دهند، گفتند که این قرارداد در اوایل سال جاری به صورت خصوصی با شرکت "آکسیوم اسپیس"(Axiom Space) امضا شد که مأموریت‌های خصوصی به فضا را با فضاپیمای آمریکایی برای پژوهشگران و گردشگران ترتیب می‌دهد و مدیریت می‌کند.
 
به گفته این منابع خبری، براساس این قرارداد، دو فضانورد عربستان سعودی اوایل سال آینده برای اقامت تقریبا یک هفته‌ای، با کپسول "دراگون"(Dragon) شرکت اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهند رفت. این دو فرد سعودی‌ نخستین افرادی هستند که از عربستان با یک فضاپیمای خصوصی به فضا می‌روند.
 
آکسیوم اسپیس هیچ اظهار نظر فوری در رابطه با این خبر نداشت. مقامات "کمیسیون فضایی عربستان صعودی"(SSC) نیز برای اظهار نظر در دسترس نبودند.
 
شرکت‌های خصوصی آمریکا، یک نقش کلیدی را در ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی ایفا کرده‌اند زیرا ناسا که اکنون به شدت بر بازگشت انسان به ماه تمرکز دارد، به دنبال تجاری‌سازی پرواز فضایی انسان و حضور او در مدار پایین زمین است.
 
این قرارداد، جدیدترین موردی است که شرکت‌هایی مانند آکسیوم اسپیس را در نقش منحصربه‌فردی از دیپلماسی قرار می‌دهد که مدت‌ها تحت سلطه سازمان‌های دولتی مانند ناسا بود.
 
به گفته این منابع، فضانوردان سعودی به دو آمریکایی که قبلا اعلام شده بودند، "پگی ویتسون" (Peggy Whitson)، فضانورد بازنشسته ناسا و "جان شافنر"(John Shoffner)، سرمایه‌گذار و راننده خودروهای مسابقه خواهند پیوست. این ماموریت که "Ax-۲" نام دارد، دومین پرواز فضایی خواهد بود که توسط آکسیوم اسپیس ترتیب داده می‌شود.
 
یک مقام آمریکایی گفت که فضانوردان خصوصی ماموریت Ax-۲ هنوز توسط هیئتی به ریاست ناسا متشکل از سهامداران و کشورهای شرکت‌کننده در ایستگاه فضایی بین‌المللی مانند روسیه، کانادا، ژاپن و "آژانس فضایی اروپا"(ESA) تایید نشده‌اند. وی افزود که این مأموریت احتمالا تأییدیه را دریافت خواهد کرد.
 
برای آکسیوم اسپیس و سایر شرکت‌های فضایی، قطع قرارداد با دولت‌های خارجی برای حفظ یک تجارت با محوریت قرار دادن افراد در فضا ضروری است. قرار دادن انسان در فضا برای افراد ثروتمند ماجراجو، یک امر تجملی و منبعی از اعتبار ملی و همچنین، الهام‌بخش قدرت‌های فضایی مشتاق مانند عربستان سعودی است.
 
آکسیوم اسپیس، نخستین ماموریت خصوصی خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی را در ماه آوریل راه‌اندازی کرد و چهار خدمه را با کپسول دراگون شرکت اسپیس ایکس، به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاد. این شرکت اخیرا اعلام کرد که قراردادی را با ترکیه منعقد کرده است تا دو فضانورد اول این کشور را در اواخر سال ۲۰۲۳ به فضا پرتاب کند.
 
برنامه پرواز فضانوردان آکسیوم اسپیس، برای اهداف گسترده‌تر این شرکت به منظور استقرار ایستگاه فضایی خصوصی خود تا اواسط دهه جاری، بسیار مهم است. این شرکت قصد دارد ابتدا ماژول‌هایی را به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل کند و سپس بعد از بازنشستگی آزمایشگاه بین‌المللی کنونی در حدود سال ۲۰۳۰، به یک ساختار کاملا خصوصی تبدیل شود.
 
ارزش توافق آکسیوم اسپیس با عربستان سعودی مشخص نیست. هر صندلی کپسول دراگون در نخستین ماموریت آکسیوم اسپیس، به قیمت ۵۵ میلیون دلار فروخته شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.