فناوری اطلاعات

May 23, 2023
12:12 سه شنبه، 2ام خردادماه 1402
کد خبر: 145591

اینتل هوش مصنوعی مولد Aurora با 1 تریلیون پارامتر را معرفی کرد

اینتل می‌خواهد روی ابرکامپیوتر قدرتمند Aurora از مدل هوش مصنوعی مولدی استفاده کند که رقیب GPT از OpenAI خواهد بود.
 
اینتل امروز علاوه بر رونمایی از مشخصات کامل ابرکامپیوتر Aurora، از هوش مصنوعی مولد جدیدی به نام Aurora پرده برداشت که کاربرد علمی دارد. این شرکت مدعی است که مدل آن‌ها 1 تریلیون پارامتر خواهد داشت که در مقایسه با 175 میلیارد پارامتر GPT-3 بسیار بزرگ‌تر است.
 
ابرکامپیوتر Aurora که توانی معادل 2 اگزافلاپ ارائه می‌کند و از این حیث حتی قوی‌تر از ابرکامپیوتر فرانتیر خواهد بود، برای تأمین قدرت مدل هوش مصنوعی Aurora استفاده می‌شود. اینتل امروز در رویداد ISC23 اعلام کرد که این مدل با متون عمومی، علمی، داده‌های علمی و کدهای مربوط به همین حوزه آموزش داده می‌شود.
 
مدل هوش مصنوعی Aurora اینتل چه کاربردهایی خواهد داشت؟
مدل هوش مصنوعی Aurora صرفاً روی مباحث علمی تمرکز خواهد داشت و کاربردهای آن احتمالاً در حوزه‌های بیولوژی سیستم‌ها، تحقیقات سرطان، علوم اقلیمی، کیهان‌شناسی، مواد و شیمی پلیمر خواهد بود.
 
 
زیربنای مدل هوش مصنوعی مولد Aurora کتابخانه‌های مگاترون و دیپ‌اسپید هستند. این مدل 1 تریلیون پارامتر خواهد داشت که 5.7 برابر بزرگ‌تر از GPT-3 محسوب می‌شود و می‌تواند هم‌رده با GPT-4 باشد؛ البته تعداد پارامترهای GPT-4 هنوز به‌صورت رسمی اعلام نشده است.
 
«ریک استیونز»، دستیار رئیس آزمایشگاه آرگون که ابرکامپیوتر اینتل در آن قرار خواهد گرفت، دراین‌باره می‌گوید: «هدف این پروژه استفاده از تمام پتانسیل ابرکامپیوتر Aurora به‌منظور ایجاد منبعی است که بتوان از آن برای پیشبرد [تحقیقات] علمی در آزمایشگاه‌های وزارت انرژی و در همکاری با سایرین استفاده کرد.»
 
از زمان عرضه عمومی چت‌بات ChatGPT توسط OpenAI، بسیاری از شرکت‌ها توجه خود را به فناوری هوش مصنوعی مولد معطوف کرده‌اند و محصولات مختلفی را در این زمینه به‌وجود آورده‌اند. حالا اینتل هم با تمرکز دوباره روی رایانش پرتوان (HPC) قصد ورود به این بازار را دارد، اما به‌جای عرضه محصولی برای مصرف عمومی، قصد دارد ابزاری را عرضه کند که بیشترین کاربرد را برای دانشمندان و محققان خواهد داشت و از این حیث می‌تواند به کمک مردم بیاید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.